tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NOVI SINGL EDITORSA PRED ZAGREBAČKI KONCERT
17.4.2017. , Zagreb
event Događaj

NOVI SINGL EDITORSA PRED ZAGREBAČKI KONCERT

25.02.2018.

Britanska rock petorka Editors objavila je novi singl “Hallelujah (So Low)” s nadolazećeg albuma “Violence”, čija turneja ih vraća u Tvornicu kulture u utorak 17. travnja.

Fotograf i dugogodišnji prijatelj benda Rahi Rezvani potpisuje režiju spota, a video za ‘Hallelujah (So Low)’ je jednako brutalan i uznemirujuć kao što je i sama pjesma. Nabijena energijom, dodatna produkcija Benjamina Johna Powersa (Blanck Mass) savršeno se slaže s lirikom Toma Smitha, a nježne akustične melodije, suprotstavljene su elektroničkim i nadopunjene nemirnom gitarskom sekcijom.

Tom Smith napisao je pjesmu nakon povratka iz izbjegličkih kampova u sjevernoj Grčkoj koje je posjetio s udrugom Oxfam. “Bilo je to jako dirljivo putovanje, na kojem sam vidio ljude koji žive u prašini i preživljavaju samo od pomoći drugih. Glazbeno se pjesma nadovezuje na akustičnu gitaru i ritam mašinu, sve je to bio dio jedne demo snimke, a onda je Justin smislio ovaj sjajni gitarski riff i znali smo da imamo odličnu pjesmu. Ovo je najviše “rock” što smo ikada bili i mislim da video savršeno portretira intenzitet pjesme, te nas kao benda.

Bend predvođen karizmatičnim Tomom Smithom jedan je od onih koji su 15 godina karijere prilično pažnje posvetili Hrvatskoj. Dosad su u Zagrebu nastupali 4 puta, posljednji put u prosincu 2015. kad su bez problema rasprodali Tvornicu kulture.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 170 kn, a na dan koncerta će iznositi 200 kn.

Kupi ulaznicu