tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
OBJAVLJEN KOMPLETNI PROGRAM ANIMAFESTA
5.-10.6.2017. , Zagreb
event Događaj

OBJAVLJEN KOMPLETNI PROGRAM ANIMAFESTA

12.04.2017.

Objavljen je kompletni program ovogodišnjeg Animafesta Zagreb – svjetskog festivala animiranog filma koji se održava od 5. do 10. lipnja.

Od 1600 pristiglih filmova iz 76 zemalja,  44 odabrano u Veliko i 46 u Studentsko natjecanje kratkometražnog filma, te 9 u natjecanje dugometražnog filma. Posebno smo ponosni na hrvatske filmove Eve Cvijanović, Danijela Žeželja, Božidara Trkulje, Špele Čadež, Chintis Lundgren i Michaele Müller koji su se našli u Velikom natjecanju.

Da Animafest nije samo festival za profesionalce dokazala nam je producentica festivala Matea Milić koja je izjavila:

"Krećemo u drugoj polovici svibnja s najdražim zagrebačkim obiteljskim kino-piknikom, Animafest Open Airom koji je postao nezaobilaznom vikend-destinacijom djece i roditelja u najljepšim parkovima grada gdje mogu iskusiti festivalsku atmosferu i prije negoli Animafest službeno započne.

Pohvalu festivalu uputila je i Vanja Vaniček, direktorica marketinga Zagrebačke banke, pokrovitelja festivala:

"Program Animafesta ove godine je nevjerojatno bogat i zaista svi jedva čekamo da krene! Animafest je jedan od ključnih festivala animacije u svijetu i mjesto na kojem se djeca, mladi i odrasli uče vrijednostima poput kreativnosti, razmjene ideja, inovativnosti i raznolikosti. Zagrebačka banka prepoznala je te vrijednosti i odlučila podržati Animafest kroz open air projekcije na Zrinjevcu, na kojima će posjetitelji moći uživati u piknik zoni uz besplatne kokice. Također, Zaba će biti prijatelj volontera kojima smo, kao i posjetiteljima, omogućili chill zone na Zrinjevcu i kod Tunela Grič.

Detaljnije o festivalu