tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
OBRAČUNI RAPPERA STIGLI I NA BALKAN
event Događaj

OBRAČUNI RAPPERA STIGLI I NA BALKAN

15.09.2016.

Vijest koju donosi regionalni portal bilten.org navikli smo čitati u zapadnim medijima, ali očito ruka zapada seže dalje nego što smo mogli zamisliti.

Obračuni u hip-hop svijetu nisu ništa novo, od '90ih godina prošlog stoljeća naovamo pale su mnoge žrtve u redovima rap glazbenika bilo u masivnim zavadama kao što su ona između zapadne i istočne obale ili u lokalnim čarkama. No, ako dvije američke obale zamijenimo Albanijom i Kosovom priča postaje zanimljivija (bizarnija?).

Kako piše bilten.org albanski rapper Rigels Rajku aka Noizy „pogođen je u utorak ispred jednog prištinskog hotela metkom u stražnjicu“, a kao jedan od sumnjivaca za pucnjavu uhićen je njegov rival kosovski rapper Ylber Abdullahu aka Cozman.

Hip-hop je očito opasna igra na Balkanskom poluotoku, a pretpostavlja se kako ovaj, i slične incidente, potencijraju izdavačke kuće ova dva glazbenika ne bi li privukla pozornost javnosti i povećale prodaju. Možda se među ovim dečkim krije nova zvijezda hip hopa samo se nadamo da će svoju slavu postići glazbom, a ne ovakvim naslovima i izbjeći sudbinu The Notorious B.I.G.a i 2Paca.