tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
OČEVI GARAŽNOG ROCKA „THE SONICS“ STIŽU VINTAGE
13.2.2017. , Zagreb
event Događaj

OČEVI GARAŽNOG ROCKA „THE SONICS“ STIŽU VINTAGE

02.11.2017.

Kad god se spomenu garažni rock, punk, hard rock ili grunge opći je konsenzus da bi bez jednog imena budućnost navedenih glazbenih pravaca bila i više nego upitna. Još je davne 1960. u Tacomi, gradu smještenom 50 km južno od Seattlea, gitarist Larry Parypa sa svojim srednjoškolskim prijateljima, uz pomoć brata i mame pokrenuo u početku instrumentalne The Sonics, bend koji je rock'n'rollu udahnuo divlju energiju kakva se dotad nije mogla ni zamisliti.

Revolucionarni albumi "Here Are The Sonics", objavljen u ožujku 1965., i "Boom", objavljen nepunih godinu dana kasnije ostali su jedina izdanja ovog benda sve do 2015. kada objavljuju „This is the Sonics“ čime su prekinuli diskografski post od čak 48 godina!

U međuvremenu su utjecali na izvođače svih generacija od The Cramps i Dead Boys preko Mudhoney i Nirvane pa sve do Flaming Lips i The White Stripes.

Prvi domaći nastup održat će se 13. veljače 2018. u Vintageu, a ulaznice po promotivnoj cijeni od 100 kuna stižu u prodaju od 7. studenog u Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Rockmark (Berislavićeva 13). Od 27. studenog cijena će im biti 120 kuna, a na dan koncerta iznosit će 150 kn.  Ulaznice su dostupne i preko web stranica Dirty Old Shopa i Rockmarka.

Facebook event