tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ODLIČNA NAJAVA ZA TOKYO 2020.
event Događaj

ODLIČNA NAJAVA ZA TOKYO 2020.

23.08.2016.

Olimpijada u Riju je tek završila, a svi već pričaju o Tokyju 2020. Iako ćemo se mi s radošću sjećati ove Olimpijade kao najuspješnije do sada za naše sportaše većina će ipak zbog organizacijskih i sigurnosnih problema čim prije zaboraviti Rio.

Da će igre u Tokyju biti nešto do sada neviđeno mogli smo vidjeti već na ceremoniji zatvaranja u Riju. Video koji je najavio Tokyo ostavio je sve bez daha. U njemu se pojavljuju sportaši isprepleteni s arhitekturom grada, ali i animiranim anime likovima i likovima iz video igara. Na kraju japanski premijer, Shinzō Abe, hodajući ulicama Tokyja shvati da neće na vrijeme stići na ceremoniju zatvaranja na drugom kraju svijeta, stavlja kapu popularnog Super Marija, skače u zelenu cijev iz igrice i izlazi van u Riju. Svaka čast gospodine Abe, jedva čekamo Olimpijadu u vašoj zemlji i samo možemo sanjati kada će naši političari doći barem blizu ovakvom legendarnom potezu kao što je Vaš.

Atraktivnosti ove Olimpjade zasigurno će pridonijeti i 5 novih sportova koji će osvježiti Igre i privući pozornost mlađe populacije. U Tokyju će premijeru imati: baseball/softball, karate, surfanje, skteboarding i sportsko penjanje.