tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
OKRUGLI STOL „VOLONTIRANJEM DO ŽELJENOG POSLA“
9.7.2018. , Zagreb
event Događaj

OKRUGLI STOL „VOLONTIRANJEM DO ŽELJENOG POSLA“

09.07.2018.

Studentski informativni kutak poziva sve mlade na okrugli stol „Volontiranjem do željenog posla“!

Ponedjeljak, 9. srpnja, u 17:30 Remetinečka cesta 7 (prostorije bivšeg ZIP-a).

Bivši članovi udruge SIK koji su aktivno volontirali, ali i druge gostujuće osobe s bogatim iskustvom, iznijet će svoja iskustva te će otkriti koliko im je volontiranje zaista pomoglo prilikom zapošljavanja. Cilj im je motivirati što veći broj mladih ljudi da aktivno porade na svojoj budućnosti na tržištu rada te da krenu s usvajanjem neformalnih znanja i vještina koje će im u tome uvelike olakšati.

Gosti su:

Adela Juhas – dugogodišnja SIK-ova volonterka, voditeljica PR tima, ali i suradnica u timovima marketinga, lektora i community managera portala Studentski.hr, bivša predsjednica Društva studenata kroatologije „Cassius“, volontirala i za Hrvatske studije dvije godine na Interliberu u prodaji knjiga te dvije godine na Smotri Sveučilišta, volontirala u udruzi za oboljele od Down sindroma.

Ivan Bota – premda zaposlen, danas je još uvijek volonterski aktivan u nekoliko organizacija – s volontiranjem započeo sa 17. godina, a od tad prošao kroz Udrugu Pokrenimo Tijaricu, Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi Tijarica, KUD Tijara Tijarica, udrugu Studenti Cetinske krajine, Klub Sinjana Zagreb, Udrugu za očuvanje baštine Cetinskog kraja, Franjevačku mladež župe Majke Božje Lurdske Zagreb, Studentski zbor FPZG-a, Studentski sbor Sveučilišta u Zagrebu, Viteško alkarsko društvo Sinj, Mjesni odbor Tijarica, Caritas, pučke kuhinje i domovi za nezbrinutu djecu.

Nediljko Jerković – aktualni predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, bivši predsjednik Domskog odbora SD-a Cvjetno naselje.

Robi Špoljarić – novoizabrani predsjednik eSTUDENTa, najveće studentske organizacije u Hrvatskoj, četiri godine aktivno sudjeluje u radu studentskih udruga među koje ubraja i Udrugu studenata turizma, međunarodnu studentsku organizaciju AIESEC, a ovisno o prilici dodatno volontira pri organizaciji određenih projekata.

Pridružite se jer ovaj će vam okrugli stol dati širu sliku o volonterskim prilikama i mogućnostima koje vam stoje nadohvat ruke. Pružit će vam se informacije o tome kako se i gdje prijaviti za volontiranje, a saznat ćete i kako poslodavci gledaju na potencijalne zaposlenike s volonterskim iskustvom.

Riječ je o aktivnosti koju provodi udruga Studentski informativni kutak u sklopu projekta „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće“, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Facebook event