tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
OUTmusic FESTIVAL NEPOZNATIH BENDOVA
26.6.2018. , Zagreb
event Događaj

OUTmusic FESTIVAL NEPOZNATIH BENDOVA

18.06.2018.

U utorak 26. lipnja u Močvari se održava OUTmusic festival! Kao suprotnost InMusicu koji se odvija nekoliko kilometara dalje OUTmusic predstavlja potpuno nepoznate bendove. Upad je 25 kuna, a početak je u 21:30 sati.

Total Rejects (Ruska Federacija)
Perm je 13-ti grad po veličini u Rusiji, smješten na samom rubu Europe, u podnožju Uralskog gorja. U svojoj povijesti iznjedrio je nekoliko znamenitih šahista, balerina, opernih pjevača... i Total Rejects, 13-ti najnepoznatiji punk band na svijetu! Ali neće tako ostati zauvijek - ovi srčani mladići prevalit će 3700 kilometara do Zagreba zbog nastupa na našem festivalu, što će im zasigurno omogućiti uspinjanje za barem nekoliko mjesta na punk ljestvici!


LEO FISHHEAD (Ruska Federacija)
Osim gomile budućih fanova u Zagrebu, Total rejects imaju i jednog velikog obožavatelja u Rusiji. To je ovaj riboglavi Leo, tip koji ih toliko voli da mu ne predstavlja nikakav problem provesti tjedne na stražnjem sjedalu kombija kako ne bi propustio nijedan njihov koncert. A voli on i sam zasvirati, pa će, kad je već tu, u svom one-man band nastupu pokazati zašto ga prijatelji zovu ruskim Reverend Beatmanom!


Parnepar (Zagreb)
Godina je 1983. Zagreb je utonuo u sivilo i depresiju. Kvartovi su u mraku zbog redukcija struje, pred dućanima se protežu kilometarski redovi za kavu i deterdžent, a zbog nestašice goriva automobili smiju voziti tek svaki drugi dan, po sistemu par-nepar. Frustrirani takvom situacijom, troje mladih post-punk glazbenika na Hreliću kupuju polovni vremenski stroj i namještaju komande za 2725., godinu u kojoj će u Hrvatskoj konačno zavladati blagostanje. Ali avaj, ubrzo nakon polaska vremenski stroj se kvari i naši junaci izlaze u 2018.! Zagrebom i dalje vlada depresija, no barem struje i benzina ima koliko hoćeš pa bandovi mogu svaki dan imati probe i voziti se okolo u autima. A i post-punk je opet u trendu. "Pa nije ovdje ni tako loše", zaključuju Parnepar pomirljivo, "možda nam se čak posreći da zasviramo na nekom festivalu!"


Ljepilo (Zagreb/Pula)
Da nije bilo ljepila, ne bi bilo ni punka - to je svima dobro poznato. A da nema punka, članovi grupe Ljepilo ne bi znali što sa sobom i vjerojatno bi sjedili negdje u nekom kutu i udisali isparenja iz ljepljive najlon vrećice. Udisali, udisali... i nakon nekog vremena na taj bi način i sami izmislili punk! Perpetuum ljepilo!