tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PANEL-RASPRAVA O DIGITALNOM TRŽIŠTU
11.1.2019. , Zagreb
event Događaj

PANEL-RASPRAVA O DIGITALNOM TRŽIŠTU

02.01.2019.

Panel-rasprava pod nazivom „Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu EU: članci 11. i 13." održat će se u auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14) u petak 11. siječnja. Događanje organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski studij Intelektualno vlasništvo.

Pozdravne će riječi uputiti prof. dr. sc. Damir Boras, rektor i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu. Voditeljica panel-rasprave je Elizabeta Gojan, novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji.

Sudionici rasprave su:
dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture
Dubravka Šuica
, članica Europskoga  parlamenta
Jozo Radoš
, član Europskoga parlamenta
Željana Zovko
, članica Europskoga parlamenta
izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković
, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica PDSIS „Intelektualno vlasništvo“

Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu koja se trenutno nalazi u fazi trijaloga između Europske komisije, Vijeća i Europskoga parlamenta izazvala je velik interes javnosti. Osobito su u fokusu članak 11. koji uređuje novo srodno pravo novinskih izdavača na temelju kojega bi oni trebali moći kontrolirati korištenje pisanih medijskih sadržaja na internetu, te članak 13. koji sadržava odredbe za premošćivanje tzv. vrijednosnoga jaza između onoga što zarađuju internetske platforme za dijeljenje sadržaja i kreativne i kulturne industrije.

Svoj dolazak potvrdi najkasnije do 9. siječnja na e-adresu zivanda@unizg.hr ili telefonom na broj 4564-213 od 10 do 14 sati.