tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
POBOLJŠAJ AUDIO SVOG SMARTPHONEA
event Događaj

POBOLJŠAJ AUDIO SVOG SMARTPHONEA

19.08.2016.

Muzika je danas dostupna s više izvora nego ikad prije u povijesti, a smartphone-i su zasigurno na vrhu ljestvice uređaja s kojih ju slušamo. Ako si, kao i mi, jedan od onih kojima nije dovoljno staviti u uši standardne slušalice koje si dobio s uređajem i pritisnuti play onda provjeri ova 4 savjeta i poboljšaj kvalitetu muzike sa svog smartphone-a.

Postavke muzičke aplikacije

Gotovo svaka aplikacija, kao i sam uređaj, imaju neku vrstu audio postavki. Kod uređaja je najčešće riječ o preset postavkama koje se baziraju na vrsti glazbe (rock, pop, rap...). Aplikacije, pogotovo streaming servisi, imaju postavke audio kvalitete (normal, high, extreme) i ugrađene equalizere. Kod povećanja kvalitete povećava se i količina prometa i veličina datoteka na što trebaš pripaziti ako nisi spojen na WiFi.

Instaliranje equalizera

Ako ti equalizer koji dolazi s aplikacijom nije dovoljan, a često nije, postoji puno aplikacija koje taj posao obavljaju samostalno.

Za iOS tu su Equalizer+ i Equalizer, iako nisu očito puno vremena potrošil na odabir imena aplikacije definitivno su se potrudili da svoj posao odrade pošteno. Uz njih je dobre kritike pokupio i EQu.

Kod Androida dobar su izbor Music Volume EQ i Equalizer & Bass Booster, a za one koji se žele ozbiljnije pozabaviti audio postavkama preporučamo ViPER4Android.

Eksterni uređaji

I tu je izbor doista velik. DACovi (digital to analog converter) i pojačala koja pojačavaju glasnoću mogu tvoj smartphone pretvoriti u pravu muzičku zvjerku.

Jedan od uređaja koji kombiniraju DAC i pojačalo za slušalice je Arcam MusicBOOST. Za sada dostupan samo za iPhone 6 i 6s, ali se iskreno nadamo i podršci za druge modele smartphone-a.

Fotografija: arcam.co.uk

AudioQuestova DragonFly serija i Chord Mojo su DACovi koji su se izdvojili kvalitetom, ali i kako to obično ide nešto višom cijenom. Ovdje možeš pronaći test prijenosnih pojačala koja pojačavaju glasnoću i neće ti u potpunosti isprazniti novčanik.

Slušalice

Kategorija u kojoj imaš daleko najviše izbora su slušalice. In ear, over ear, on ear, žičane, bežične izbor je uistinu ogroman. Ovdje je teško nešto preporučiti pa izdvajamo one koje su se nama najviše svidjele.

Marshall je poznat po svojim sjajnim pojačalima i tu je izvrsnost pretočio u kolekciju slušalica (i prijenosnih zvučnika). Izdvajamo model Major II Brown.

Fotografija: marshallheadphones.com

Bang&Olufsen imaju tradiciju koja seže u 1925. godinu i svaki komad tehnike koji oni izbace zaustavi svijet na nekoliko sekundi. Svoje svoje umijeće su tako prenijeli i na izradu slušalica. Izdvajamo model Beoplay H5.

Fotografija: bang-olufsen.com

Bowers&Wilkins su se dokazali svojim vrhunskim zvučnicima tako da kvaliteta njihovih slušalica uopće ne bi trebala doći u pitanje. Izdvajamo model P7.

Fotografija: bowers-wilkins.eu