tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
POČINJE TJEDAN MIRENJA STUDENTSKOG NATJECANJA MOOT COURT CROATIA
18.-22.3.2019. , Zagreb
event Događaj

POČINJE TJEDAN MIRENJA STUDENTSKOG NATJECANJA MOOT COURT CROATIA

18.03.2019.

Moot Court Croatia, jedino je studentsko natjecanje simuliranog suđenja u Hrvatskoj, a nakon svečanog otvorenja i završenih prijava počinje Tjedan mirenja, interaktivne radionice i predavanja o tome što to mirenje zapravo jest te kako biti dobar medijator. Radionice Tjedna mirenja održat će se od 18. do 22. ožujka.

U ponedjeljak, 18. ožujka održat će se predavanje na temu Pravnik 21. stoljeća gdje će Srđan Šimac, predsjenik Hrvatske udruge za mirenje (dalje HUM), sudac Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske, medijator i trener medijatora održati predavanje. On će sudionicima radionice ispričati svoje iskustvo te pokušati pojasniti što čini dobrog pravnika u 21. stoljeću te kako učini da se stranka osjeća kao najvažnija osoba na svijetu čime se izbjegava njeno nezadovoljstvo. Radionica počinje u 17 sati u Sveučilišnoj auli na Trgu Republike Hrvatske 14.

Predavanje na temu Nova uloga sudaca - sudac medijator održat će se u utorak, 19. ožujka s početkom u 16 sati na Trgu Republike Hrvatske 3 u dvorani broj VI. Radionicu će voditi Tanja Hučera, sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu, sutkinja izmiriteljica, voditeljica Službe za mirenje Općinskog građanskog suda u Zagrebu i koordinatorica za provođenje i organiziranje mirenja. Tema će biti prikaz osnovnih načela mirenja na sudu, razlika između sudskog mirenja te onog van suda i komparacija parničnog postupka s postupkom mirenja na i izvan suda.

Medijacija u svjetskoj odvjetničkoj praksi tema je trećeg predavanja koje će se održati 20. ožujka s početkom u 17 sati na adresi Trg Republike Hrvatske 3 u dvorani broj VI. Predavanje će održati odvjetnik i medijator Petar Petrić iz Petrić & Kajić odvjetničkog društva d.o.o.

U četvrtak, 21. ožujka u 16 sati na radionici Od komunikacije do medijacije predavanje će održati medijatorica i trenerica medijatora Dušanka Pribičević – Gelb. Radionica je savršena prilika za sudionike da nauče propitati vlastiti komunikacijski okvir te da se upoznaju s modelom nenasilne komunikacije i komunikacijskim vještinama koje omogućavaju kvalitetnu medijaciju.

Zadnja radionica Tjedna mirenja održat će se u petak, 22. ožujka s početkom u 16 sati na adresi Trg Republike Hrvatske 14 u dvorani VI. Tema radionice je Medijacija je moja motivacija!, a vodit će ju Suzana Fugaj, predsjednica Kluba mladih izmiritelja. Sudionici će naučiti koji su to modeli ponašanja potrebni za postizanje rješenja dobrih za obje strane u procesu te kako sukobe pretvoriti u pokretače promjena, a sve to učit će se kroz interaktivne praktične vježbe.

Više o natjecanju Moot Court Croatia potraži niže na linku. Ulaz na predavanja je slobodan.

Facebook event