tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PRVI GRAMOFON U SVEMIRU
event Događaj

PRVI GRAMOFON U SVEMIRU

27.07.2016.

Jack White, osim što je poznat po svojim rock bendovima The White Stripes, The Dead Weather, The Raconteurs i uspješnoj solo karijeri, poznat je i po svojoj pomalo ekscentričnoj osobnosti i prije svega neizmjernoj ljubavi prema glazbi.

Tu ljubav iskazuje pothvatima koji uvijek zaintrigiraju javnost. Tako je, među ostalim, restaurirao staru kabinu za snimanje glazbe u kojoj je svoju pjesmu moguće direktno snimiti na vinil, a nedavno je u Detroitu otvorio tvornicu za izradu vinila za koju je prvi put nakon nekoliko desetljeća dao izraditi nove strojeve za tiskanje vinila.

Njegov novi pothvat, u čast sedme godišnjice osnutka njegove izdavačke kuće Third Man Records i tiskanja 3 milijunte ploče, opet je poseban. Naime, Jack je odlučio zasvirati prvu ploču u svemiru! Za tu priliku je odabrana ploča s pjesmom Carla Sagana “A Glorious Dawn” koja će na posebno izrađenom gramofonu otpornom na svemir The Icarus Craft zavezanom za poseban balon poletjeti van naše atmosfere i – zasvirati!

Ako ne možeš biti prisutan na partyjima za lansiranje u Detroitu ili Nashvilleu baci oko na stream koji se nalazi ovdje.