tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
RADIONICA PRIMITIVNOG TISKA I IZLOŽBA
6.-8.10.2018. , Zagreb
event Događaj

RADIONICA PRIMITIVNOG TISKA I IZLOŽBA

28.09.2018.

Novi centri je projekt namijenjen mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, a cilj je ponuditi im besplatne programe poput radionica pod mentorstvom mladih perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. U sklopu projekta tendencija je ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke.

U prvom ovogodišnjem izdanju Novih centara planirana je suradnja s dvojcem This Town Needs Posters, a radionicu će u svom prostoru ugostiti udruga Udruga „Kulturni front" iz Opatije.

Radionica se bazira na tehnici frottagea koja predstavlja neinvazivnu metodu otiskivanja postojećih tekstura i natpisa u javnom prostoru Opatije. Otisci će se potom složiti u malu publikaciju koja bilježi kretanje pojedinca u prostoru. Polaznici će imati priliku naučiti osnove baratanja bojom i tiskarskim priborom, a potom i osnove uvezivanja. Rezultat radionice će biti osobna publikacija svakog od polaznika.

Radionica ima ograničen broj polaznika.

Ako imaš između 15 i 30 godina, pozivamo te da svoje mjesto što prije rezerviraš putem maila na: kombinat@kombinat.hr. Prijave su otvorene do četvrtka, 4. listopada.

Nakon radionice održat će se izložba radova sudionika u galerijskom prostoru Udruge Kombinat, lučkom kontejneru na riječkom Molo Longu.

PROGRAM

RADIONICA primitivnog tiska

  • subota 6.10. / 10 - 17 h
  • nedjelja 7.10. / 10 - 17 h
  • Prostor udruge Kulturni front - Ulica Maršala Tita 42, 51410 Opatija

IZLOŽBA radionice

ponedjeljak 8.10. / 18 h

Kontejner Kreativnog kolektiva Kombinat - Molo Longo, Riječka luka

This Town Needs Posters je autorski tandem kojeg čine arhitekti i dizajneri Sven Sorić i Hrvoje Spudić, a bave se ručnim, analognim tiskom. Djeluju na području nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima, među kojima se izdvajaju Močvara, Žedno Uho\ Super Uho, Zavod za eksperimentalni zvuk, Klubvizija, SC, HDD\Dan D, AKC Attack.

Facebook event