tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
„RAW MATERIALS UNIVERSITY DAY“ NA SVEUČILIŠTU U ZAGREBU
14.6.2018. , Zagreb
event Događaj

„RAW MATERIALS UNIVERSITY DAY“ NA SVEUČILIŠTU U ZAGREBU

08.06.2018.

Manifestacija pod nazivom Raw Materials University Day, čija je središnja tema potencijal, važnost, edukacija te mogućnosti zapošljavanja i izgradnje karijere u sektoru neenergetskih mineralnih sirovina, održat će se u četvrtak 14. lipnja na Sveučilištu u Zagrebu.

Zagreb Raw Materials University Day teži upoznati srednjoškolce, studente i širu javnost s primarnim i sekundarnim mineralnim sirovinama i njihovom važnosti u europskom i hrvatskom gospodarstvu, a uz to im približiti niz studijskih programa i struka vezanih uz životni ciklus mineralne sirovine. Organizirani dolasci srednjoškolskih učenika, značajan broj akademskih i industrijskih partnera te nazočnost medijskih predstavnika osigurat će posjećenost i vidljivost ovoga jednodnevnoga događaja, važnoga ne samo iz strukovnoga, tehničkoga i obrazovno-znanstvenoga, nego i iz gospodarskoga aspekta.   

Istodobno sa službenim otvaranjem, srednjoškolci i zainteresirani studenti imat će prilike obići šest sastavnica Sveučilišta u Zagrebu (fakultete u Zagrebu, Varaždinu i Sisku), gdje će od 9 do 16 sati moći sudjelovati u interaktivnim predavanjima industrijskih i institucijskih partnera te obilaziti fakultetske laboratorije i zbirke.

U manifestaciju su uključene sljedeće sastavnice Sveučilišta u Zagrebu: Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet (Geološki odsjek), Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Metalurški fakultet u Sisku i Geotehnički fakultet u Varaždinu. Cjelokupan tematski program uključuje obilazak 14 laboratorija i 6 zbirki, 12 interaktivnih pokaznih vježbi i 21 predavanje s 12 primjera industrijskih ili institucijskih partnera.

Svečano otvaranje manifestacije održat će se u četvrtak 14. lipnja u 9 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu, a moći će se i izravno pratiti putem interneta.

Cjelokupni program