tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
„RISHA“ – ZANIMLJIV PROJEKT POZNATIH GLAZBENIKA
6.11.2018. , Zagreb
event Događaj

„RISHA“ – ZANIMLJIV PROJEKT POZNATIH GLAZBENIKA

10.08.2018.

David Eugene Edwards i Alexander Hacke, članovi grupa Wovenhand, Einstürzende Neubauten i 16 Horsepower, donose svoj uzbudljiv projekt „Risha“ u Tvornicu kulture u utorak, 6. studenog.

Veza Davida Eugenea Edwardsa i Alexandera Hackea seže još u vremena grupe 16 Horsepower, ali prve konkretne suradnje ostvarili su tek prije 6-7 godina.

David i ja smo prvi put svirali u projektu The Glasshouse kojeg je inicirala moja supruga Danielle De Picciotto te u kratkom uskrsnuću benda Crime & The City Solution uz izdanje „American Twilight“. Ubrzo nakon toga radio sam kao inženjer zvuka na albumu „Laughing Stalk“ Wovenhanda. Postali smo jako bliski prijatelji kroz te kolaboracije i počeli pričati o zajedničkoj muzici“ - prepričao je korijene njihove suradnje Alexander Hacke.

David Eugene Edwards široj je publici najpoznatiji kao frontman bendova 16 Horsepower i Wovenhand, dok je Hacke dugogodišnji član izuzetno utjecajne njemačke eksperimentalne grupe Einstürzende Neubauten.

Zajedničko djelo nosi naziv „Risha“, što na arapskom znači „pero“ i ne može se opisati uobičajenim izrazima. Kreativna je to kombinacija zvukova koji se kreću u rasponu od americane, neo-folka, industriala, ambijentale pa sve do elektronske i tradicionalne arapske glazbe. Edwards je snimio sve vokale, gitare i žičane instrumente, dok je Hacke odsvirao klavijature, bas, bubnjeve i bio zadužen za elektronske dijelove. Zajedno su stvorili zadivljujuće djelo hipnotičkih zvukova i atmosfere, u kojem se osjeti duh njihovih starih radova, ali u isto vrijeme donosi nešto sasvim novo i iznenađujuće. Album „Risha“ objavljen je 22. lipnja, a svoje koncertno predstavljanje doživjet će 6. studenog na pozornici nove i rekonstruirane dvorane zagrebačke Tvornice kulture.

Ulaznice u pretprodaji iznose 65 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 85 kuna.