tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
RODNA (NE)RAVNOPRAVNOST NA HRVATSKOJ ROCK SCENI
10.11.2017. , Zagreb
event Događaj

RODNA (NE)RAVNOPRAVNOST NA HRVATSKOJ ROCK SCENI

10.11.2017.

Književni 5ak se gotovo neprekidno održava od 4. studenog 1955. i najdugovječnija je zagrebačka književna tribina.

Ovog petka, 10. studenog, donosi nam uistinu zanimljivu temu „Rodna (ne)ravnopravnost na hrvatskoj rock sceni“. Na tribini će sudjelovati novinarka i urednica na portalu Voxfeminae.net, glazbena kritičarka, aktivistica i nagrađivana književnica Antonela Marušić (Nora Verde), glazbeni kritičar, novinar i urednik portala Ravnododna.com Zoran Stajčić te urednica portala Muzika.hr. glazbena kritičarka i novinarka – Zrinka Kunić. Urednik i voditelj tribine je novinar tjednika Nacional, glazbeni kritičar i dugogodišnji sudionik domaće glazbene scene Dubravko Jagatić.

Na tribini će se raspravljati o pitanjima:

Zašto češće glazbene kritike pišu muškarci? Zašto se uvijek piše da je neka grupa ženska grupa a nikada da je u pitanju muška rock grupa? Trebaju li uopće glazbene kritičarke i kritičari pisati uvijeno ili se od njih očekuje da piše bez dlake na jeziku? Treba li tretirati u glazbenoj kritici ženske izvođače jednako kao i muške? Imaju li žene na rock sceni veću prolaznost u medijima te ima li glazbena kritika uopće jednaku važnost kao prije 20 godina?

Facebook event