tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SAN DIEGO COMIC CON 2016
event Događaj

SAN DIEGO COMIC CON 2016

28.07.2016.

Comic Con u San Diegu počeo je kao okupljanje stotinjak zaljubljenika u stripove davne 1970. godine da bi iz toga prerastao u najveću konvenciju takve vrste u svijetu sa 130000 posjetitelja. Iako je krenula sa stripovima konvencija se do danas proširila na sva područja pop kulture pa su svoje mjesto tamo pronašli SF i fantasy filmovi i TV serije, horor, anicmacija, anime, manga, igračke, video igre, fantasy romani i još mnoštvo pod žanrova.

Konvencija je postala i popularno mjesto za promociju holivudskih blockbustera i serija čiji glavni glumci redovito posjećuju Comic Con i gdje otvoreno odgovaraju pa pitanja novinara i fanova. Osim njih poseban naglasak stavlja se i na „ljude iza scene“ – crtače, koloriste, pisce, ljude koji rade specijalne efekte i omogućuju da se cijeli taj zamišljeni svijet pretoči u medije koje možemo konzumirati.

Dio Comic Cona koji najviše privlači pozornost javnosti su – kostimi. Tisuće posjetitelja dolaze na konveciju obučeni u svoje junake ili svoje interpretacije junkaka i to je uistinu poseban prizor. Jedno od nepisanih pravila je da posjetitelji moraju što veći dio svog kostima napraviti sami i minimalno se koristiti već gotovim kupljenim stvarima. Koliko su ti kostimi zanimljivi i koliko je truda uloženo u njih pogledaj na sljedećim fotkama: