tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SARA RENAR PROMOVIRA ALBUM U TVORNICI
7.2.2018. , Zagreb
event Događaj

SARA RENAR PROMOVIRA ALBUM U TVORNICI

03.02.2018.

Nastao kao glazbeno-scenski performans u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti u siječnju 2017, projekt „Gdje povlačiš crtu?“ nadrastao je jednokratni događaj pa je nakon niza izvedbi u zemlji i regiji sada pretočen u live album.

Album će se promovirati novom, iznova drugačijom izvedbom ovog hibridnog performansa 7. veljače u Velikom pogonu Tvornice Kulture.

„Gdje povlačiš crtu?“ nije pop album i zahtijeva jedan drugačiji, posvećeniji način slušanja. Zato je izdan na vinilu, mediju koji zahtijeva fokusirano slušanje A strane, okret i fokusirano slušanje B strane. U četrdesetak minuta vožnje kroz radiofonijski, eksperimentalni, ali i prepoznatljivo melodijski pejzaž, četvoro glazbenika i dvoje glumaca istražuju pitanje na koje nikad nećemo dobiti konačan odgovor, a postavljat ćemo ga sebi (i drugima) cijelog života.

Namjera ovog djela je dotaknuti negdje dublje. Rasplakati, nasmijati, možda čak i iznervirati, i tko zna, možda još koji put okrenuti strane i zavrtjeti ploču iznova.

U projektu, uz Saru Renar i njene stalne suradnike Zdeslava Klarića i Konrada Mulvaja, sudjeluju glazbenici Vedran Peternel, Ivan Laić i članica Drame HNK u Zagrebu Dora Lipovčan, oblikovanje zvuka potpisuju Mateo Patekar i Izidor Vasilić, a oblikovanje svjetla Saša Fistrić.

Kupi ulaznicu