tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SKA VELIKANI THE TOASTERS STIŽU REGENERATOR
27.4.2018. , Zagreb
event Događaj

SKA VELIKANI THE TOASTERS STIŽU REGENERATOR

19.04.2018.

U petak, 27. travnja HGF i ZCUK Regenerator zajedničkim snagama pripremaju koncert legendarnih ska pionira, grupe The Toasters.

The Toasters su jedan od najvećih američkih ska bendova koji su mnogo učinili za popularizaciju tog stila na američkoj underground sceni u srednjim i kasnim ’80-ima. Osnovani su u New Yorku davne 1981. godine, kada je Rob “Budket” Hingley shvatio da ska, koji je on obožavao, na američkoj glazbenoj sceni praktički ne postoji. Sakupio je nekolicinu glazbenika preko trgovine stripovima koju je vodio i osnovao bend. Prvi singl, “Beat Up” izdali su 1983. pod vlastitom etiketom jer je to bio jedini način kojim su se mogli suprotstaviti skepticizmu velikih kuća prema ska glazbi.

Do sada su odsvirali gotovo 6000 koncerata diljem svijeta, a MOJO Magazine proglasio ih je četvrtim najvažnijim ska bendom u povijesti tog žanra. Vidjeti ove legende uživo izuzetna je prilika koja se naprosto ne smije propustiti.

Cijena ulaznice je 40 kuna, može se kupiti isključivo na ulazu, a klub se otvara u 21h.

Facebook event