tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SLAMČICE: DOKUMENTARAC @STABLO ZNANJA
23.5.2018. , Zagreb
event Događaj

SLAMČICE: DOKUMENTARAC @STABLO ZNANJA

23.05.2018.

Voliš piti na slamku? A što poslije s njom?

Dođi danas, 23. svibnja od 20:30 sati, na projekciju dokumentarnog filma Slamčice (Straws) + predavanje i diskusiju "Kako smanjiti dotok plastičnog otpada u more?".

Ova šarolika animirana priča o slamčicama, čiji je narator Oskarovac Tim Robbins, gledateljima omogućuje jasno sagledavanje problema što ih uzrokuje zagađenje plastikom. Pritom opunomoćuje pojedince da postanu dijelom rješenja. Procjenjuje se da svakog dana 500 milijuna plastičnih slamčica biva iskorišteno samo jednom i potom odbačeno – i to samo u SAD-u.

Ocean Conservancy rangira slamčice kao petu po redu najčešće pronađenu vrstu otpada na plažama. Redateljica, producentica, urednica i spisateljica Linda Booker je putnica koja voli vodu. Njene su joj igre u djetinjstvu usadile poštovanje prema prirodi, koje ju pogoni da snima filmove koji su istovremeno zabavni i otvaraju inspirativne mogućnosti za zdraviji planet.

Linda je producirala i režirala dugometražne dokumentarce Love Lived on Death Row i Bringing it Home. Ovi su filmovi ovjenčani sljedećim nagradama: Nagrada žirija na Wild and Scenic Film Environmental Festival 2014. te najbolji okolišni film na Sedona International Film Festival 2014. Prikazivani su diljem svijeta.

Nakon projekcija dokumentarnog filma slijedi predavanje i diskusija "Kako smanjiti dotok plastičnog otpada u more?".

Ulaz na projekciju i predavanje je slobodan!