tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SUTRA KREĆE 52. ZAGREBAČKI SALON
5.-28.10.2017. , Zagreb
event Događaj

SUTRA KREĆE 52. ZAGREBAČKI SALON

04.10.2017.

Svečano otvorenje 52. Zagrebačkog salona – primijenjene umjetnosti i dizajna je u Muzeju Mimara 5. listopada, a cijelo događanje traje do 28. listopada.

Ovogodišnji Salon održava se na nekoliko lokacija: Muzej za umjetnost i obrt, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna (Izložbeni salon Izidor Kršnjavi) te Galerija ULUPUH. Dio radova bit će postavljen na javnome prostoru ispred Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i na Cvjetnom trgu.

Središnju temu Salona pod nazivom „(Ne)primjenjivost primijenjene umjetnosti“ osmislio je Nikola Albaneže, kustos i autor koncepcije. Pored središnje teme, Salon obogaćuje izložba „Zadatak Jakovlje, ZS laboratorij“ s modnim događanjima te niz predavanja i radionica. Na natječaj za sudjelovanje na Salonu prijavilo se 111 autora i autorskih grupa sa 203 rada, od čega je za izlaganje odabrano 96 radova 70 autora i autorskih grupa.

Facebook event