tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SVEUČILIŠNO PRVENSTVO U KVIZU OPĆEG ZNANJA
29.4.2018. , Zagreb
event Događaj

SVEUČILIŠNO PRVENSTVO U KVIZU OPĆEG ZNANJA

24.04.2018.

U nedjelju 29. travnja od 20:00 sati u dvorani Pauk Studentskog doma Stjepan Radić održat će se prvo Sveučilišno prvenstvo u Kvizu općeg znanja.

Pravo nastupa imaju sve sastavnice Sveučilišta u Zagrebu koje mogu prijaviti isključivo jednu ekipu od 5 članova (studenata) plus 2 zamjene, tj. svaka ekipa predstavlja jednu sastavnicu. Članovi ekipa mogu biti i zaposlenici matičnog fakulteta u znanstveno-nastavnom zvanju. Ako jedan od članova ekipa bude upotrebljavao mobilni telefon za vrijeme kviza, ta će ekipa biti momentalno diskvalificirana iz natjecanja, a nijedan član te ekipe neće moći pristupiti ostatku natjecanja ili konkurirati za glavne nagrade.

Svi sudionici se mole da ponesu svoje studentske iskaznice, x-ice, radi uvida prilikom pristupanja samom natjecanju. Kviz se sastoji od pitanja iz općeg znanja, kojeg sastavljaju dvoje vrhunskih sastavljača (Ana Kolobarić, jedna od najboljih kvizašica na ovim prostorima, a i šire s dugogodišnjim iskustvom sastavljanja kvizova na nacionalnoj razini te Sven Šijak, također vrhunski kvizaš s mnogo televizijskog iskustva koji vodi i slaže kvizove diljem Zagreba i trenutno slovi za možda najboljeg voditelja/sastavljača kvizova.) Ukupni pobjednik tj. fakultet koji je osvojio najviše bodova izračunava se po principu da prvoplasirana ekipa dobiva 25 bodova, drugoplasirana 18, trećeplasirana 15, zatim 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1. Ekipe plasirane van top 10 neće dobiti bodove za ukupni poredak.

Pobjednički fakultet dobiva bogate tjedne nagrade te sudjeluje u borbi za glavnu nagradu cijele lige. Prijave se zaprimaju od 21. travnja, a za prijavu će biti zaduženi predstavnici ekipa u dogovoru sa Studentskim zborom podružnice.

Facebook event