tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
TJEDAN BEZ PLASTIKE U ART PARKU
5.7.2018. , Zagreb
event Događaj

TJEDAN BEZ PLASTIKE U ART PARKU

02.07.2018.

U sklopu „Tjedna bez plastike“ Zelena akcija u suradnji s Art Parkom u četvrtak 5. srpnja u 21h organizira projekciju filmova o štetnosti plastike i alternativama plastici. Filmovima će u 19:30h prethoditi tribina sa zanimljivim govornicima.

Film 21:00h

Bag it (Stavi u vrećicu) USA, 2010, 1h 14min

Da li si se ikad pitao zašto ti u pekari kruh stavljaju u tri plastične vrećice i dvije škrnicle? Misliš li da je to previše ili premalo? Kome sve štete plastične vrećice i koliko se predugo razgrađuju saznaj u ovom izvrsnom dokumentarcu.

Open your eyes (Otvorite oči) USA, 2016, 3min 55sec

Ovaj kratki video klip u produkciji Plastic Pollution Coalitiona sažeto pojašnjava sve probleme s jednokratnom plastikom i mogućnostima zamjene tih proizvoda održivim alternativama. Nakon ovog filmića, sve će ti biti puno jasnije.

Tribina 19:30h

Na ovoj edukativnoj tribini moći ćeš saznati više o utjecaju plastike na životinjski svijet i ljudsko zdravlje; o primjerima hrvatske dobre prakse proizvodnje održivih alternativa plastici poput platnenih vrećica i staklenih boca te papirnatih štapića za uši; o prodaji u prvom hrvatskom dućanu bez ambalaže; o mogućnostima življenja bez jednokratne plastike u Hrvatskoj; o primjerima dobre prakse iz EU i svijeta te obavezama smanjenja uporabe plastike.

Na tribini će govoriti govornici iz:

  • Špeceraj (dućan bez ambalaže)
  • Humana Nova (reciklirani proizvodi od tekstila)
  • Freewa (eko reusable boca)
  • Zero waste Croatia (zero waste lifestyle)
  • Break Free From Plastic Movement (dobre prakse zemalja, kampanje, legislativa)
  • Prijatelji životinja (utjecaj plastike na životinjski svijet)
  • Incite Code (papirnati štapići za uši) TBC

Facebook event