tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
VELIKA RETROSPEKTIVA AVANGARDE „OHO FILMOVI“
9.-22.4.2017. , Zagreb
event Događaj

VELIKA RETROSPEKTIVA AVANGARDE „OHO FILMOVI“

06.04.2017.

U Francuskom paviljonu zagrebačkog SCa 9. travnja otvara se retrospektiva filmova najvažnije slovenske avangardne grupe OHO koja traje do 22. travnja.

Na retrospektivi će biti prikazani filmovi Naška Križnara, Iztoka Geistera Plamena, Marjana Cigliča, Davida Neza i Marka Pogačnika, snimani u razdoblju od 1963. do 1971. godine. Dodatnu važnost izložbi daje činjenica da je ona eksluzivan uvod u veliku retrospektivu grupe koja će se održati u Centre d'Art Contemporain Genève i u MAMCO-u (Musée d'art moderne et contemporain) u Ženevi 2018.

OHO grupa radila je filmove razne tematike od Vijetnamskog rata, onečišćenja okoliša preko istraživanja rodno-spolnih identiteta pa sve do referiranja na pop kulturu i animiranih filmova. Njihovi filmovi često uključuju rock glazbu koja je u tom razdoblju bila na vrhu popularnosti (The Rolling Stones, Hindesmith, Barry McGuire…)

Detaljnije o izložbi