tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
YAMMATOVO 4: JOHNNY MARR
24.11.2018. , Zagreb
event Događaj

YAMMATOVO 4: JOHNNY MARR

20.09.2018.

Na Yammatovo 4, u subotu 24. studenog, u zagrebačku Laubu po prvi puta stiže jedan od najznačajnijih britanskih glazbenika od 80ih do danas - Johnny Marr!

Dio ulaznica moći će se osvojiti kroz program Yammat FM radija i na društvenim mrežama Cockte, dok će ograničeni broj ulaznica za Yammatovo 4 biti pušten u prodaju putem sustava Entrio od 21. rujna od 9:00!

Johnny Marr, jedan od najcjenjenijih rock-gitarista „otoka” svih vremena, nalazi se na svjetskoj turneji „Call the Comet tour” na kojoj promovira svoj najnoviji, istoimeni studijski album.

Osim novih pjesama, zagrebačka publika uživat će I u nekim od najpoznatijih pjesama iz razdoblja grupe The Smiths, a nakon Marrovog koncerta posjetitelje će glazbenim izborom zabavljati Sms Deutsch.

Johnny Marr najpoznatiji je kao gitarist legendarne grupe The Smiths u kojoj je u razdoblju od 1982 do 1987. bio dio autorskog tandema s Morrisseyem (po mnogima, modernoj inačici glazbenog partnerstva poput onog Lennon-McCartneyjevog), no The Smiths su tek mali dio njegove bogate glazbene karijere.

Nakon što se razišao s Morrisseyjem, bio je članom nekoliko bendova - The Pretenders, The The, Electronic (suradnja s Bernardom Sumnerom iz New Ordera), Modest Mouse (za to razdoblje ističe da mu je bilo najbolje u životu!) i The Cribs, te kao session glazbenik svirao sa Talking Headsima i Hansom Zimmerom.

U gotovo 40 godina, koliko radi i djeluje, surađivao je s najboljim i najzanimljivijim umjetnicima današnjice, što mu je između ostaloga donijelo priznanje cjenjenog BBC-a, a koji ga je 2010. proglasio četvrtim najboljim gitaristom u posljednje tri dekade.

Facebook event