tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ZADRUGA PREUZIMA VINTAGE
4.10.2018. , Zagreb
event Događaj

ZADRUGA PREUZIMA VINTAGE

02.10.2018.

Već 28 godina hrvatskom rock scenom, kao motorna pila, reže i pili zabočki biser – ZADRUGA. Iako imaju samo četiri albuma iza sebe, ova četvorka i dalje veseli publiku. Nije bez razloga uvriježena glazbena poslovica – „samo prva četiri“. Dajte da vas plahnu z bičem...

Rock grupa Zadruga nastala je u Zlataru 1990. godine kad su gitarist Krumpa, vokal Kreš i bubnjar Jura, odlučili osnovati bend nakon što su već imali nekoliko vlastitih kompozicija. Nakon nekoliko nastupa i nekoliko izmjena (odlazaka i dolazaka) članova benda, prvu stalnu postavu benda čine Krumpa, Kreš, Ivek i Žac uz stalnu pratnju i podršku Kore. Sa svojim demo, a kasnije i studijskim izdanjima, Zadruga je postala dio tadašnje hrvatske alternativne scene kojoj su pripadali Majke, Hladno pivo, Pips, Chip & Videoclips, Let 3, Overflow i drugi, a svirke po Hrvatskoj i Sloveniji su postajale sve brojnije.

Osim na 3 samostalna albuma te jednom albumu koji je nastao u suradnji, pjesme Zadruge objavljene su na desetak različitih kompilacija i prigodnih izdanja, a obrađuju ih i sviraju i mnogi drugi izvođači.

Danas kao i dosadašnjih deset godina stalnu postavu Zadruge čine Krumpa, Kreš, Niđo i Ico, dok im se na nekim svirkama priključuje i Tihomir.

Ono što su KUD Idijoti za Istru, Hladno Pivo za Zagreb, Majke za Slavoniju, Let 3 za Rijeku, to je Zadruga za Zagorje i to je korelacija unutar koje treba poimati jedan od najboljih hrvatskih rock bandova“, Aleksandar Dragaš (Jutarnji list)

Nakon albuma «Od blata do neba», Zadruga je postala jedna od najvećih uzdanica hrvatskog rocka“, Ante Batinović (Večernji list / HRT)

Jedna od rijetko autentičnih domaćih rock grupa i mogući prvorazredni ambasador autohtonog hrvatskog rock izričaja izvan naših granica“, Siniša Bizović (Nedjeljni Vjesnik)

Zadruga će tako ostati vjerna svojem jedinstvenom stilu i nastaviti dokazivati da je prava kajkavska riječ miljama daleko od „Kaj nam pak moreju“ i sličnih poskočica s „Krapinskog festivala“. Život, kao jedina prava podloga rock'n'rolla, u njihovom slučaju dolazi do potpunog izražaja“, Ante Perković (Slobodna Dalmacija)

Zadruga će preuzeti Vintage 4. listopada, karte potraži u pretprodaji po 50 kuna ili na dan koncerta po 65 kuna.

Facebook event