tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ZAGREB BOOK FESTIVAL 2018
21.-27.5.2018. , Zagreb
event Događaj

ZAGREB BOOK FESTIVAL 2018

25.04.2018.

Četvrto izdanje Zagreb Book Festivala održat će se od 21. do 27. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Potaknuti uvjerenjem da je umjetnost, a time i književnost, temelj svakog kvalitetnog društva zato što potiče toleranciju i empatiju, osim knjiga i književnog stvaralaštva organizatori su u fokus festivala uključili i angažirane panel diskusije i zanimljiva predavanja. Kao i svake godine, obrađuje se jedna društveno važna i aktualna tema, stoga je četvrto izdanje Zagreb Book Festivala predstavljeno pod nazivom #Selfie kultura - mit ili stvarnost.

Brzina razvoja modernih tehnologija kao i pristupačnost koju ona donosi, uvelike su promijenili naše društvo, međuljudske odnose, ali i vlastitu samopercepciju. Doživljavanje svijeta kroz kameru mobitela, nepovratno je utjecalo na društvo u cjelini. Neprestano traženje potvrde Drugog putem društvenih mreža, potreba za prikazivanjem svog života boljim nego što jest, slavljenje narcisoidnosti, suživot s umjetnom inteligencijom, samo su neke od tema kojima ćemo se baviti na ovogodišnjem Zagreb Book Festivalu. Kao i svake godine, bogati program će se sastojati i od predavanja renomiranih svjetskih intelektualaca, promocija novih romana hrvatskih autora, programa za mlade i najmlađe te glazbenih koncerata.

U vremenu u kojoj se većina komunikacije odvija putem digitalnih platformi, opipljivo i fizičko iskustvo festivala postaje sve važnije. Festival (p)ostaje mjesto susreta ljudi sličnih interesa i svjetonazora, kao i mjesto susreta autora s publikom – platforma na kojoj se ljubav prema knjizi njeguje i razvija.

Facebook event