tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ZAGREB FILM FESTIVAL #14
12.-22.11.2016. , Zagreb
event Događaj

ZAGREB FILM FESTIVAL #14

14.09.2016.

Zagreb Film Festival četrnaestu godinu za redom u Zagreb donosi najzanimljivije svjetske dugometražne i kratkometražne filmove. Festival se održava od 12. do 22. studenog s većinom projekcija u kinima Tuškanac i Europa, ali i na drugim gradskim lokacijama.

Film Hane Jušić, o kojem smo nedavno pisali, u međuvremenu je osvojio nagradu FEDORA, za najbolji europski film, na ovogodišnjem 73. Venecijanskom filmskom festivalu, a svoju hrvatsku premijeru doživjet će upravo na ZFF-u. Treba napomenuti kako je ZFF od početka svoj glavni (natjecateljski) program isključivo posvetio redateljima koji predstavljaju svoji prvi ili drugi film. Tu je još uvijek i program „Kockice“ koji predstavlja nova domaća imena.

U programu „Ponovno s nama“ prikazuju se filmovi autora koji su već prikazivani na ZFF-u i koji su stasali zajedno s festivalom, a natjecat će se za nagradu „Zlatni bicikl“. Kroz ovaj program se vraćaju Cristi Puiu i Taika Waititi.

Ostatak programa, raspored projekcija i info o ulaznicama potraži ovdje.

Fotografija: zagrebfilmfestival.com