tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ZDENKO BAŠIĆ – VJETROVI SJENE
14.12.2017.-28.1.2018. , Zagreb
event Događaj

ZDENKO BAŠIĆ – VJETROVI SJENE

15.12.2017.

Od 14. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018. u Klovićevim dvorima možeš pogledati izložbu ilustracija Zdenka Bašića pod nazivom „Vjetrovi sjene“.

Zdenko Bašić rođen je 27. siječnja 1980. godine u Zagrebu gdje je završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Odjel grafičkog dizajna. Diplomirao je na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2005. godine 10 minutnim lutka-filmom Priča o snijegu – Anđeli u snijegu, i nagrađen nagradom za najuspješnije diplomante. Pored animiranog filma i režije, bavi se i ilustracijom te je dosad ilustrirao nekoliko autorskih knjiga za koje dobiva mnoga priznanja.

Njegove slikovnice, za koje je napisao tekst i napravio ilustracije, „Sjeverozapadni vjetar: o vilenjacima i elementarnim bićima sjeverozapadnog dijela Medvednice pa do Samoborskog gorja“  (2011., Planetopija) i „Mjesečeve sjene: o vješticama i pričama noćnih sati sjeverozapadnog dijela Medvednice i Samoborskog gorja“ (2013., Planetopija) oduševile su javnost i kritiku te su ga obilježile kao jednog od naših najboljih ilustratora današnjice.

Odličan katalog izložbe pogledaj ovdje, a detalje o izložbi potraži niže na linku.

Više o izložbi