tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ZOLA JESUS SE NA JESEN VRAĆA U ZAGREB
18.11.2017. , Zagreb
event Događaj

ZOLA JESUS SE NA JESEN VRAĆA U ZAGREB

23.08.2017.

Već više od desetljeća Nika Roza Danilova snima i nastupa pod pseudonimom Zola Jesus. Većinu tog vremena provela je na sjajno profiliranoj etiketi Sacred Bones Records, a njen novi album "Okovi", koji izlazi 8. rujna, predstavlja povratak pod okrilje ove, sad već kultne, diskografske kuće.

Ako si pomislio da naslov albuma vuče korijene iz slavenskih jezika te da isti predstavlja upravo ono što piše, potpuno si u pravu, u pitanju jesu okovi.

"Svi smo mi vezani okovima za nešto", kaže Nika Roza i nastavlja - "za život, smrt, tijela, umove, bolest, ljude, pravo na rođenje, dužnost. Svatko od nas je rođen s jedinstvenim dugom i moramo ga otplaćivati sve do smrti. Što nam daje pravo na život ako nema tog plaćanja? Ili još važnije, što nam daje pravo na smrt? Jesmo li uopće slobodni birati?".

Otvoreno priznaje da je navedeni album nastao kao posljedica niza proživljenih trauma uslijed kojih se odlučila na povratak u šumoviti predio države Wisconsin u kojem je odrastala, a gdje je izgradila skromnu kućicu udaljenu svega par koraka od stabla u čijoj je krošnji stajala mala dječja utvrda u kojoj se godinama igrala.

Nakon dva hvaljena nastupa u Tvornici Kulture Zola Jesus će se zagrebačkoj publici 18. studenog po prvi put predstaviti u klubu Močvara. Cijena ulaznice je 80 kuna (na ulazu 100 kuna).

Kupi ulaznicu