tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
13 REASONS WHY
news Novost

13 REASONS WHY

13.05.2017.

Liberalizacijom televizijskog tržišta, i ulaskom igrača poput Amazona i Netflixa na scenu, uvelike se promijenila tematika serija koje dobiju tako zvano „zeleno svjetlo“ za snimanje.

Jedna od njih zasigurno je i kontroverzna „13 Reasons Why“, snimljena po istoimenom romanu Jayja Ashera, koja se bavi temom samoubojstva mladih. Od premijernog prikazivanja serija je podigla dosta prašine u medijima i mogla su se čuti razna mišljenja o prikazu ove teške tematike. Serija prati zbivanja nakon samoubojstva tinejdžerice Hanne Baker koja je snimila sedam kazeta na kojima objašnjava razloge svog čina. Kazete su naslovljene na kolege iz škole i objašnjavaju kako su oni utjecali na njezino samoubojstvo.

Serija je dobila razne kritike – od najvećih pohvala do zabranjivanja da se o njoj razgovara u nekim školama. Kako bilo, već je najavljena i druga sezona, a sva ta buka očito je bila mamac za veliku gledanost.