tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
20 GODINA LEGENDARNE UTAKMICE
news Novost

20 GODINA LEGENDARNE UTAKMICE

30.07.2017.

U ljeto 1997. Dinamo, tada pod imenom Croatia, igrao je kvalifikacije za Ligu prvaka. U drugom pretkolu čekao ga je neugodan protivnik i vječni rival beogradski Partizan.

U prvoj utakmici u Beogradu plavi su promašili bezbrojne šanse što je na kraju beogradski klub i kaznio odnijevši pobjedu od 1:0. Minimalnu, ali dovoljnu da unese nervozu prije uzvrata u Maksimiru.

Uzvrat je bio zakazan za 30. srpnja i malo tko je tada mogao predvidjeti da će taj susret biti zauvijek zapamćen kao jedna od najvećih pobjeda u povijesti zagrebačkog kluba. Na dan utakmice sve se vrtilo oko velikog osiguranja i žestoke borbe za svaku pojedinačnu kartu jer je interes za utakmicu daleko premašivao kapacitet Maksimirskog zdanja.

No, kad su igrači izašli na teren bilo je važno samo jedno – pobjeda! I kakva je to pobjeda bila! U paklu krcatog Maksimira ošamućeni Partizan dobivao je gol za golom kao da se radi o rukometu, a ne o nogometu. Dva gola Silvija Marića i Igora Cvitanovića te gol Marka Viduke zaustavili su semafor na 5 dok je obrana jedanaesterca Dražena Ladića osigurala da na strani Partizana ostane 0.

I sada, 20 godina poslije, ova pobjeda se slavi kao nogometni praznik, a kako je to tada izgledalo pogledaj u videu: