tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
3. PITCHADU / PITCHING FORUM AKADEMIJE DRAMSKE UMJETNOSTI
news Novost

3. PITCHADU / PITCHING FORUM AKADEMIJE DRAMSKE UMJETNOSTI

05.06.2018.

PITCHADU / Pitching forum Akademije dramske umjetnosti je projekt kojim se studentima završnih godina diplomskih filmskih studija Akademije dramske umjetnosti želi omogućiti pristup profesionalnom svijetu pitchiranjem vlastitih završnih projekata predstavnicima televizija, produkcijskim kućama, filmskim redateljima, game developerima i ostalim kolegama iz audiovizualnog sektora zainteresiranima za angažman, otkup i suradnju na projektu. Na PITCHADU-u će svoje projekte prvi put stručnoj javnosti predstaviti studenti Filmske i TV Režije, Produkcije i Dramaturgije te polaznici radionice „Uvod u game design“ koja je realizirana u suradnji s game akademijom „Machina“.

Ovogodišnji, 3. PITCHADU održat će se utorak, 5. lipnja, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Pitching počinje u 17 sati. Predstavit će se ukupno 11 projekata. Svaki prijavljeni projekt ima deset minuta: prvih pet minuta za predstavljanje projekta, ekipe i eventualno prikazivanje video materijala te drugih pet minuta za pitanja posjetitelja.

PITCHADU će ugostiti predstavnike televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA deska Hrvatske, Ministarstva kulture, Vijeća za elektroničke medije, DHFR i ostalih strukovnih udruga, nezavisne producente te proizvođače video igara i predstavnike CGDA - klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara.

Svaki projekt ima priliku ostvariti sufinanciranje ili pomoć u produkciji. Tročlani stručni žiri dodjeljuje nagradu za najbolji pitch u iznosu od 5.000 kuna kao podršku u realizaciji projekta. Partneri PITCHADU-a, predstavnici Diversions International Short Film Festivala iz Svetog Ivana Zeline će odabrati jedan od predstavljenih projekata te ga uključiti u svoj „Croatian Short Pitch“ kao izravnog finalista. Odabrani projekt time dobiva dodatnu priliku za osvajanje male novčane potpore i produkcijsko-distribucijske podrške.

Nakon pitchinga slijedi kratko predstavljanje ADU Galerije f8, prve galerije specijalizirane za studente fotografije. Ona je otvorena u prosincu 2017. kao mjesto prezentacije i propitivanja odnosa zainteresirana publika – student umjetnik, mjesto na kojem se predstavlja često nevidljivi studentski proces rada te na kojem se zainteresiranoj javnosti približava medij fotografije, ali i ostali segmenti audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti koje se studiraju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dosadašnji izložbeni i popratni program, budućnost, ciljeve i potrebe ADU Galerije f8, prezentirat će Ivan Buvinić, student 1. godine preddiplomskog studija na Odsjeku snimanja.

Cjelokupni program potraži niže na linku.

Program događanja