tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
8. FANTASTIC ZAGREB FILM FESTIVAL
news Novost

8. FANTASTIC ZAGREB FILM FESTIVAL

14.06.2018.

Ljetna pozornica Tuškanac od 28. lipnja do 8. srpnja ugostit će 8. Fantastic Zagreb Film Festival.

Program je opet prepun fantastičnih filmova, a prije samog festivala očekuje te odličan Warm-up Weekend od 21. do 24. lipnja. Za zagrijavanje pogledaj:

VERÓNICA / VERONIKA

Madrid, lipanj 1991. Veronika je mlada djevojka koja se još uvijek teško nosi sa smrću svog oca, dok istovremeno pokušava brinuti za obitelj jer majka cijele dane konobari kako bi ih prehranila. I dalje obuzeta tugom zbog očeve smrti, odlučuje sudjelovati u prizivanju duhova s prijateljicama. Vade Ouija ploču baš za vrijeme totalne pomrčine sunca i pokušavaju stupiti u kontakt s preminulim članovima svojih obitelji, no stvari krenu po zlu. Veronika u kući počinje osjećati jezivu prisutnost i boji se da su duhovi koji su se pojavili prijetnja cijeloj obitelji.

ONCE UPON A TIME IN THE WEST / BILO JEDNOM NA DIVLJEM ZAPADU

Bilo jednom na Divljem zapadu je 1968. epski Spaghetti Western kojeg je napisao i režirao Sergio Leone. Oko Flagstonea nalazi se samo jedan komad zemlje, a Morton (Gabriele Ferzetti) želi je imati znajući da će nova željeznica morati na njoj imati postaju. Šalje svog pomoćnika Franka (Henryja Fonde) kako bi uplašio vlasnika zemlje McBaina (Frank Wolff), ali Frank ga umjesto toga ubije i ubojstvo prišije poznatom banditu Cheyenneu (Jason Robards). U međuvremenu, u grad stiže tajanstveni revolveraš (Charles Bronson) u potrazi za osvetom i McBainova nova supruga Jill (Claudia Cardinale).

PLANET OF THE APES / PLANET MAJMUNA

Planeta majmuna je američki sci-fi film iz 1968. godine kojeg je režirao Franklin J. Schaffner. Likove utjelovljuju Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter, Maurice Evans, James Whitmore, James Daly i Linda Harrison. Kompleksne sociološke teme prožimaju ovaj znanstveno-fantastični klasik o trojici astronauta nasukanih na futuristički planet gdje majmuni vladaju, a ljudi su robovi. Zapanjen trio otkriva kako ta vrlo inteligentna bića mogu hodati uspravno i razgovarati, a osnovali su i klasni sustav i političku strukturu. Astronauti su iznenada postali dijelom zlostavljane vrste, zarobljeni i zatočeni od majmuna.

MEARI TO MAJA NO HANA / MARY I VJEŠTIČIN CVIJET

Mary je sasvim obična djevojčica koja živi pomalo dosadnim seoskim životom, bez avantura i prijatelja, dok joj društvo pravi samo prateta Charlotte. Nakon što je misteriozna mačka odvede u obližnju šumu, Mary otkrije staru metlu i neobičan cvijet imena Fly-by-Night, rijetku biljku koja cvjeta jednom u sedam godina i samo u toj šumi. Cvijet i metla Mary vinu visoko nad oblake, daleko daleko do Endor Collegea - škole magije.

Cijeli program potraži niže na linku.

Program festivala