tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ANIMAFEST ZAGREB 2017. PREDSTAVIO BOGAT PROGRAM
news Novost

ANIMAFEST ZAGREB 2017. PREDSTAVIO BOGAT PROGRAM

31.05.2017.

U KIC klubu održana je konferencija za medije u povodu početka 27. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb 2017. kojim od 5. do 10. lipnja, s brojnim uvodnim događanjima od kraja svibnja, Zagreb postaje svjetsko središte animacije. U natjecateljskim, tematskim i retrospektivnim programima bit će prikazano 350 filmova, uz brojna popratna događanja kao što su izložbe, radionice, predavanja, znanstveni simpozij, prezentacije škola, site-specific filmovi, Animafest Open Airovi u gradskim parkovima i kulturnim centrima. Animafest Zagreb 2017 pokriva sva područja animiranog filma, dok je njegov tematski program usmjeren na vezu stripa i animacije.

Članove žirija i ugledne goste, hrvatske filmove u međunarodnim konkurencijama i detalje programa u kinima te na otvorenom predstavili su umjetnički ravnatelj festivala Daniel Šuljić, producentice festivala Paola Orlić i Matea Milić, predstavnik Ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba i član Vijeća Animafesta Nikola Stojadinović, direktorica marketinga Zagrebačke banke Vanja Vaniček te autori filmova iz Velikog natjecanja kratkometražnog filma i Studentskog natjecanja Animafesta 2017. Petra Balekić, Chintis Lundgren i Božidar Trkulja.

Vanja Vaniček uputila je na privlačnost Animafesta mlađim generacijama te istakla brojne segmente programa omogućene sponzorskom suradnjom festivala i Zagrebačke banke.

Animafest je, nakon svojih 45 godina održavanja, postao jedan od ključnih festivala animacije u svijetu i mjesto na kojem se djeca, mladi i odrasli uče vrijednostima poput kreativnosti, razmjene ideja, inovativnosti i raznolikosti. U ime cijelog Zaba tima, mogu reći kako nam je veliko zadovoljstvo što smo i mi ove godine dio ove lijepe priče. Nama u Zagrebačkoj banci su mladi izuzetno važni i svakako nam je vrijedno biti blizu naše ciljne skupine te im pritom omogućiti dodatnu vrijednost i iskustvo. Animafest smo tako podržali kroz nekoliko aktivnosti. Tu su projekcije na otvorenom na Zrinjevcu uz besplatne kokice za posjetitelje. Također, Zaba će biti i prijatelj volontera kojima smo omogućili chill zone na Zrinjevcu i kod Tunela Grič, u kojima će se zajedno s posjetiteljima moći odmoriti tijekom svog napornog dana. Koncept i program ovogodišnjeg Animafesta zaista oduševljava. Vjerujem da ćemo svi uživati u projekcijama koje su pred nama. – rekla je Vaniček.

Nakon svih filmova i predavanja, ne zaboravimo ni na partyje – organiziramo ih čak 6 u Story Supercaffeu, Vinylu i Melinu. Povodom 45 godina Animafesta puštat ću ploče na 45 okretaja, a posebno se radujemo i jam sessionu naših gostiju, na kojem bi trebao nastupiti i Dudok de Wit na klaviru. Subotnje karaoke, međutim, redovito su najluđi party, a slavit će se i 100. emisija Animatika – zaključio je umjetnički ravnatelj festivala Daniel Šuljić.

Kupi ulaznicu