tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
„BLACKKKLANSMAN“ NOVI FILM SPIKEA LEEJA
news Novost

„BLACKKKLANSMAN“ NOVI FILM SPIKEA LEEJA

17.05.2018.

Talentirana ekipa u sastavu Spike Lee, scenarij i režija, Jordan Peele i Josh Blum, producenti, na veliko platno donijela je film BlacKkKlansman prema istoimenom romanu Rona Stallwortha.

Priča prati Afro-Američkog policajca u '70im godinama 20. stoljeća koji dobije zadatak infiltrirati se u podružnicu rasističke organizacije Ku Klux Klan u Colorado Springsu. U tome mu pomaže partner Flip Zimmerman koji se fizički učlanjuje u Klan i postaje policijska krtica. Kao tim lagano se približavaju vođi Klana i rušenju organizacije.

U prvom traileru dobili smo dobru sliku o kakvom se filmu radi – zamućene boje, funky glazba, blaxploitation osjećaj i možda najbitnije provlačenje danas bitnih političkih i socijalnih tema koje muče SAD, ali i ostatak svijeta.

Film je premijerno prikazan na festivalu u Veneciji, a u distribuciju kreće 10. kolovoza na godišnjicu nereda u Charlottesvilleu.