tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
CAREER SPEED DATING NA FER-U
news Novost

CAREER SPEED DATING NA FER-U

13.11.2017.

Career Speed Dating - spoj razgovora za posao i speed datea, održava se 14.12.2017. na FER-u. Ovaj jedinstveni događaj organiziran je od strane Centra karijera FER-a i studentske udruge eSTUDENT.

Ove godine na  Career Speed Datingu sudjeluje i Zagrebačka banka koja je već poznata kao poželjan poslodavac, ali i po zapošljavanju mladih, ambicioznih i proaktivnih ljudi. Ono što možda ne znaš je informacija da preko 300 ljudi radi u IT sektoru Zagrebačke banke, a trenutno broje i pojačanje od preko 20 studenata koji se imaju priliku i zaposliti odmah nakon završetka fakulteta. Osim toga, studenti imaju mentore koje mogu pitati sve što ih zanima, a imaju priliku programirati web aplikacije, izvještaje, rade s bazama podataka.

Inga Majić ima 24 godine i magistrirala je na FER-u na smjeru Informacijska i komunikacijska tehnologija. Svoju karijeru započela je kao student u Zagrebačkoj banci, a danas je i službeno zaposlena Razvoju poslovne inteligencije Zagrebačke banke. Ingu smo pitali nekoliko pitanja, pa ako te zanima rad u IT-u Zagrebačke banke, nemoj propustiti pročitati o Inginom iskustvu. :)

Kako je počela tvoja priča u Zabi? 

Sa Zabom sam se prvi put upoznala kroz Case Study Competition projekt udruge eSTUDENT. Iako mi se kompanija sviđala kao poslodavac, moram priznati da nisam znala što bih u sklopu IT-a  mogla raditi i  koliko je to područje u Zabi zapravo razvijeno.  Na završnoj godini fakulteta sudjelovala sam u Career Boot Camp-u, projektu koji je za cilj imao pripremiti studente za tržište rada te im pružiti priliku za upoznavanje s potencijalnim poslodavcima.  Zaba je sudjelovala u projektu kao poslovni partner i tada sam od kolega iz HR-a imala priliku saznati više i jako me zainteresiralo. Ubrzo nakon toga primljena sam na praksu, nakon čega ostajem na studentskom poslu i danas kao zaposlenik.“, kaže Inga.

Što točno radiš u Zabi, odnosno što znači biti mlađa specijalistica za skladište podataka i poslovnu inteligenciju?

U Razvoju poslovne inteligencije bavimo se projektiranjem informacijskog sustava, razvojem poslovne inteligencije u cilju osiguravanja kvalitetne podrške u procesu odlučivanja i osiguravanja kvalitetnih informacija i podrške za potrebe izvještavanja.  Centralno je mjesto u banci za analizu podataka i da bismo napravili kvalitetan posao moramo se upoznati s poslovnom logikom i procesima što povlači i učenje novih stvari o financijskom sektoru. Dakle, specijalist za skladište podataka i poslovnu inteligenciju odlična i jedinstvena kombinacija tehničkog i poslovnog znanja što ga čini jednim od najpoželjnijih zanimanja ako vas uz programiranje zanima i business strana.“, rekla nam je Inga.

Zašto misliš da je dobro raditi u Zabi i koje su prednosti?

Inga je izdvojila sljedeće prednosti rada u Zabi: „Ono što bih posebno istaknula je odlična radna atmosfera. Timovi su sastavljeni od stručnjaka različitih profila koji rado prenose svoje znanje. Zaposlenicima su omogućene brojne edukacije čime se kontinuirano promiče osobni i profesionalni rast i razvoj. Tu su i dodatne prednosti rada u Zabi kao što su bankarske igre, sportske aktivnosti, Božićni domjenci i sva ostala poticajna događanja.“

Zašto si se odlučila raditi baš u IT-u Zagrebačke banke?

„IT je prije svega moje prirodno područje i nastavlja se na moje obrazovanje. Bez obzira na to, zanimljivo je, dinamično i pruža mogućnost individualnog razvoja i unaprjeđenja procesa. U Zabi je posebno zanimljivo jer nije područje od primarnog interesa banke, a ključno je za skoro sve aspekte njenog razvoja. Uz to, s tehničke strane DW u Zabi je jako izazovan jer je u Hrvatskoj to vjerojatno jedan od  najvećih i najkompliciranijih sustava baza podataka u kojemu možete raditi.“, poručila je Inga.

Sudjeluj i ti na Career Speed Datingu i provjeri kako je raditi u IT-u Zagrebačke banke. Više informacija o Career Speed Datingu, možeš pronaći na linku ispod.

Career Speed Dating