tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
CIKLUS FILMOVA JIMA JARMUSCHA
news Novost

CIKLUS FILMOVA JIMA JARMUSCHA

13.06.2017.

Jim Jarmusch jedan je od najomiljenijih indie redatelja svih vremena. Od 13. do 17. lipnja njegove izabrane filmove možeš pogledati u Kinoteci.

Ciklus počinje 13. lipnja filmom Stranger Than Paradise iz 1984. koji se smatra temeljem modernog nezavisnog filma. On mu je priskrbio i nagradu u Cannesu što ga je odmah na početku karijere označilo kao redatelja od kojeg možemo mnogo očekivati.

Srijeda 14. lipnja donosi Dead Man, iz 1995., s Johnnyjem Deppom i legendarnm Robertom Mitchumom kojemu je to ujedno bila i posljednja uloga uživotu. Ton filma dodatno obogaćuje i odličan soundtrack kojeg potpisuje Neil Young.

Treći film ciklusa prikazuje se u petak 16. lipnja i vraća nas u 1986. godinu. Radi se o filmu Down By Law u kojem glavne uloge tumače glazbenici John Lurie, Tom Waits i u svom američkom debiju Roberto Benigni.

Posljednji film, Coffee and Cigarettes, igra 17. lipnja, a Jarmusch ga je snimio 2004. Točnije bi bilo reći da ga je te godine pustio u distribuciju jer je ovaj film kolekcija 11 kratkih filmova snimanih proteklih 20 godina. Film je svojevrsna prekretnica za Jarmuscha jer je nastao nakon petogodišnje pauze.

Kupi ulaznicu