tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
DAN I NOĆ NA PMF-u 2019.
news Novost

DAN I NOĆ NA PMF-u 2019.

29.03.2019.

Sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u petak 5. travnja 2019. od 10 do 23 sata organizira manifestaciju Dan i noć na PMF-u.

Riječ je o jednodnevnom festivalu prirodoslovlja i matematike koji se već tradicionalno održava u travnju, a namijenjen je budućim studentima PMF-a te svim zainteresiranim posjetiteljima.

Manifestacija će svečano biti otvorena 5. travnja 2019. u 9 sati u zgradi Kemijskoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Horvatovac 102).

Periodičnost je glavna tema ovogodišnje manifestacije Dan i noć na PMF-u.

Manifestacija će se održavati u svim prostorima u kojima djeluje Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, i to na ukupno osam lokacija, a njezin je program sastavljen od sedam dijelova: Noć biologijeFizika danasOtvoreni dan kemijeOtvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike.

Cilj je manifestacije tijekom više od 150 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka približiti znanost javnosti, potaknuti mlade na istraživanje te posjetiteljima svih uzrasta predstaviti ljepote i zanimljivosti prirodoslovlja, matematike i računarstva, kao i njihovu presudnu važnost za razvoj društva.

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ove godine očekuje da će programe manifestacije pratiti oko 15 000 posjetitelja svih uzrasta kojima će više od 1000 studenata, nastavnika i djelatnika PMF-a na zanimljiv način predstaviti prirodne znanosti.

Ovakav način popularizacije prirodoslovnih struka otvaranjem vrata širokoj javnosti i medijima najveći je festival znanosti u organizaciji jednoga visokoga učilišta u Republici Hrvatskoj, koji se na PMF-u održava već dugi niz godina, a pod nazivom Dan i noć na PMF-u  od 2015.

Cjelokupni program festivala pročitaj niže na linku.

Program festivala