tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
DOĐI NA 4. PITCHADU
news Novost

DOĐI NA 4. PITCHADU

18.06.2019.

Ovogodišnji, 4. PitchADU, održat će se u utorak 18. lipnja 2019. u 17 sati, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Frankopanska 22)

Predstavit će se 12 projekata - 4 kratkometražna igrana filma, 1 dugometražni igrani film, 2 dugometražna dokumentarna filma, 1 dokumentarna TV serija, 1 YouTube serijal i 3 video igre. Tročlani stručni žiri kojeg ove godine čine redateljica Zrinka Matijević, producent Hrvoje Osvadić i glavni dizajner te suosnivač CroTeam-a Davor Hunski, kao podršku u realizaciji projekta, dodijelit će iznos od 5000 kuna za najbolji pitch.

PitchADU (Pitching forum ADU) je projekt kojim se studentima završnih godina diplomskih filmskih studija Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, kroz prezentaciju vlastitih završnih projekata, omogućuje pristup profesionalnom svijetu. Projekti se izlažu predstavnicima televizija, produkcijskih kuća, filmskim redateljima, game developerima i ostalim stručnjacima iz audiovizualnog sektora zainteresiranima za angažman, otkup i suradnju na projektima.

U sklopu ovogodišnjeg, četvrtog po redu, PitchADU-a održat će se masterclass „Umijeće rizika i kako ga steći“ filmskih redatelja Nebojše Slijepčevića i Roka Bičeka. Predavanje će moderirati filmski kritičar i filmolog Mario Kozina. Na uvodnoj konferenciji ,,Edu4Games’’, koja je na rasporedu nakon masterclassa, trogodišnji ESF projekt zajednički će predstaviti njegov nositelj i partneri projekta. Tribina na temu ,,Gerila produkcija za ljudska prava: kako oživjeti (i preživjeti) javnu kampanju bez inicijalnog budžeta?“, u organizaciji Zaklade Solidarna, prethodit će glavnome dijelu događanja — pitchingu.

PitchADU će ugostiti predstavnike i predstavnice televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture, Vijeća za elektroničke medije, filmskih festivala, Društva hrvatskih filmskih redatelja i drugih strukovnih udruga, nezavisne producente te proizvođače videoigara. Svaki predstavljeni projekt imat će priliku osigurati sufinanciranje, partnere ili suradnike. Tijekom pitchinga, izlagači će imati na raspolaganju maksimalno 8 minuta — prvih 5 minuta namijenjene su predstavljanju projekta, ekipe i prikazivanju videomaterijala, a preostale 3 minute pitanjima žirija i publike. Tročlani stručni žiri, kao podršku u realizaciji projekta, dodijelit će iznos od 5000 kuna za najbolji pitch. Osim glavne nagrade žirija, dodijelit će se i nagrada tvrtke Cateia Games — mentoriranje jednog tima s radionice ,,Dizajn i razvoj videoigara’’ u daljnjem razvoju projekta. Ovogodišnji PITCHADU realiziran je uz financijsku podršku Društva hrvatskih filmskih redatelja i Solidarne zaklade za ljudska prava i solidarnost. Nakon programa slijedi domjenak.

Facebook event