tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ELEMENTAL: SVE, SAMO NE ROMANTIKA
news Novost

ELEMENTAL: SVE, SAMO NE ROMANTIKA

31.10.2018.

Vrijeme je da se objavi dobro čuvana tajna koja će uskoro ugledati svjetlo dana - Elemental ima knjigu! Točnije, biografiju! Knjiga biografskog sadržaja nosi naziv „Sve, samo ne romantika“, a autor je Marko Podrug, šibenski novinar koji je svojim radom obilježio desetak novinskih redakcija, rođen u Splitu, diplomirao na FPZ-u u Zagrebu. Na 256 stranica knjige, nit vodilja bila je opisati stvari kakvima su doista bile, a ne pričati bajke o uspjehu.

Priča o Elementalu je priča o ljudima, prijateljstvima, ljubavima, rastancima, svađama, pomirenjima i, dakako, o uspjehu. I to o onom zdravom uspjehu, uspjehu do kojega se došlo talentom, ali i udarničkim radom i vizijom od koje članovi benda ne odustaju ni danas. Zbog svega toga, biografija Elementala napisana je poput romana, sa svim svojim dramaturškim elementima. Na moju sreću, bivši i sadašnji članovi benda nisu imali problema s ironijskim odmacima, prijateljskim kritikama i šalama na njihov račun, stoga je ovu knjigu zapravo bilo zabavno stvarati. Nadam se da će je biti zabavno i čitati.“ - komentira Marko.

Kako je ljubav kumovala osnivanju Elementala? Jesu li Remi i Shot bili ljubavni par? Kakve je traume izazvalo objavljivanje prvog albuma?  Zašto bend nije vjerovao u Romantiku?  Je li Elemental izdao hip-hop? Kakve veze s bendom imaju Severina, band Yammat, i na kojeg je političara Remi zalajala? Kako su uspjeli, kako su opstali i kad su se skoro raspali?

Sve su to pitanja na koja knjiga „Sve, samo ne romantika“ daje odgovor. Na te, ali i na mnoge druge. Također, knjiga dijelom donosi i uvid u nastajanje hrvatske hip-hop scene 90-ih godina.

Knjiga je također uvod u vrhunac proslave dvadesete godišnjice Elementala koja će se dogoditi 14. i 15. prosinca u Tvornici Kulture. Dvodnevni spektakl naziva "XOXO" grupa je zamislila u netipičnoj izvedbi - prvi dan, pod imenom “Naš koncert”, Elemental će pripremiti listu pjesama po svom izboru i guštu i koje su njima obilježile sve ove godine u bendu, dok će za drugi dan, za nastup nazvan “Vaš koncert” publika sama slagati listu pjesama koje su obilježile njihovih dva desetljeća s bendom.

Knjiga izlazi 14. studenog, a prvo predstavljanje dogodit će se na ovogodišnjem Interliberu.

Prednarudžbe su već krenule niže na linku.

Prednarudžba knjige