tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
GDJE JE STARMAN ELONA MUSKA?
news Novost

GDJE JE STARMAN ELONA MUSKA?

06.11.2018.

Kad je početkom veljače Elon Musk na testnom letu svoje rakete Falcon Heavy odlučio lansirati Tesla roadster u svemir cijeli svijet se zalijepio za ekrane.

U svoj vlastiti roadster stavio je svemirsko odijelo i „vozaču“ nadjenuo ime Starman, prema pjesmi Davida Bowieja. Lansiranje u prošlo uspješno, a Straman krenuo na svoje svemirsko putovanje. Neko vrijeme mogli smo pratit njegovo putovanje putem kamera na autu, ali znatiželja mnogobrojnih fanova tu nije stala.

Jedan od njih je inženjer iz Arizone Ben Pearson koji je pokrenuo web stranicu Where Is Roadster koja računa poziciju i kretanje Starmana. Svemirski šofer se u ovom trenutku nalazi u orbiti Marsa nekih 300.000 kilometara daleko od Zemlje i juri brzinom od skoro 34.000 km/h. Na stranici se nalazi još hrpa zanimljivih podatak koji se mijenjaju u realnom vremenu. Svima će sigurno biti najzanimljivija karta koja pokazuje položaj Starmana u Sunčevom sustavu.

Na linku niže provjeri koliko je Starman proputovao dok si pročitao ovaj tekst!

Gdje je Starman