tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
GLITCH ART I DATA MOSHING RADIONICE
news Novost

GLITCH ART I DATA MOSHING RADIONICE

16.11.2018.

Radionice „glitch art“ i „data moshing“ za sve dobne skupine vodi hrvatska udruga „Format C“., a održat će se 17. i 24. studenog od 11 do 13h.

Široka publika dobit će priliku naučiti osnove praksi koje omogućuju ujedno tehnički, umjetnički i kritički pristup novim medijima.  Sudionici će koristiti besplatne programe koji vrše intervencije unutar statičnih slika te će naučiti kako raditi s digitalnim datotekama u stvaranju „glitch arta“ – umjetnosti traženja, dokumentiranja i kataliziranja čudnih grešaka koje se pojavljuju u raznim elektroničkim sustavima.

Dvije slične radionice održat će se i u školi Eurocampus kao i u jednoj javnoj školi u Zagrebu.

Francuski institut u Parizu podržao je ostvarivanje projekta i posudio izložbu neovisnih video igara  „Let’s Play!“ kao i izbor  djela posvećenih virtualnoj stvarnosti „Culture VR“ koja predstavljaju dinamiku i raznolikost francuske kreacije na raskrižju filma, vizualnih umjetnosti, baštine, izvedbenih umjetnosti i glazbe.

Više o radionicama