tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
HRVATSKA POSTAJE VIRTUALNA KNJIŽNICA
news Novost

HRVATSKA POSTAJE VIRTUALNA KNJIŽNICA

11.04.2019.

Ovog proljeća stanovnicima i posjetiteljima Hrvatske svoja e-vrata otvorit će Library of Croatia, prva virtualna slobodna knjižnica na svijetu veličine cijele države. 

Kroz ovu inovativnu platformu za besplatno i anonimno čitanje, koju je u cijelosti osmislio i razvio interdisciplinarni tim hrvatskih stručnjaka, svakome tko se zatekne na teritoriju Hrvatske bit će slobodno dostupno tisuće najraznovrsnijih izdanja na mnogim svjetskim jezicima.

Hrvatska ovoga proljeća postaje prva zemlja koja putem otvorene digitalne platforme i pripadajuće aplikacije, dostupne na svim računalima i mobilnim uređajima, uključujući pametne telefone i tablete, omogućava svojim stanovnicima i posjetiteljima neograničeno i slobodno čitanje tisuća knjiga i publikacija na raznim svjetskim jezicima.

Library of Croatia ruši barijere između ljudi i pisane riječi u svim oblicima, potiče razvoj čitalačke kulture na dosad neviđen način i stvara nove mogućnosti za gotovo sve sektore društva, javne i privatne: kulturu, izdavaštvo, obrazovanje, turizam i ekonomiju.

Knjižnica će biti dostupna putem web stranice www.libraryofcroatia.com.