tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
„HRVATSKA STVARA“ – KREĆE VELIKA TURNEJA
news Novost

„HRVATSKA STVARA“ – KREĆE VELIKA TURNEJA

23.02.2018.

Projekt „Hrvatska stvara“ kreće s velikom turnejom po Hrvatskoj, s ciljem obilaska svih županija i osnivanja novih Code Clubova, centara u kojima će se osnovnoškolci u slobodno vrijeme moći nalaziti, besplatno učiti programirati te stvarati nove tehnologije.

U svakoj od županija, u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, održat će se kick-off event predstavljanja projekta koji je otvoren za javnost i pozvani su svi zainteresirani za uključivanje u projekt na bilo koji način.  Posjetioci će imati prilike poslušati motivacijsko predavanje, odnosno priču o iskustvima vezanim uz gradnju tehnološke tvrtke STEMI koju su prepoznali i svjetski giganti poput Amazona, Intela i Googlea.

Na taj se način želi inspirirati mlade, ukazati im što tehnološka budućnost donosi te ih potaknuti da rade na vlastitim projektima. Zatim, održat će se hands-on radionica za djecu, dok će se svim zainteresiranima za projekt prezentirati način rada međunarodne inicijative Code Club koja će poslužiti kao platforma za provođenje projekta.

Prvi Code Clubovi koji se pokrenu dobiti će donaciju u obliku 2 STEMI hexapod robota kako bi djeca mogla znanja usvojena u Code Clubu primijeniti u robotici i svom daljnjem stvaranju.

Više o projektu