tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
INSIDE TOURISM – CASE STUDY NATJECANJE
news Novost

INSIDE TOURISM – CASE STUDY NATJECANJE

10.10.2018.

Natjecanje će se održati tijekom listopada i studenog 2018. godine.

U razdoblju od 1. do 14. listopada učenici će se u formiranim timovima moći prijaviti na ponuđene studije slučajeva te početi s njihovim rješavanjem u razdoblju od 15. do 26. listopada.

Inside Tourism namijenjen je srednjoškolcima četvrtih razreda turističkog, ugostiteljskog i ekonomskog usmjerenja na području: Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

Projekt je zamišljen kao natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva, zadanih od strane turističkih poduzeća. Učenici se prijavljuju za određene studije slučaja turističkog i marketinškog karaktera. Postavljeni su u timove od 2 do 4 osobe te sami biraju poduzeće za koje žele riješiti i interpretirati njihov poslovni slučaj.

Zajedničkom suradnjom učenici dobivaju priliku raditi na stvarnim slučajevima iz turističkog sektora, dobiti iskustvo, bolju percepciju rada u turizmu, ostvariti suradnju s poduzećima i priliku osvojiti nagrade. Poduzeća s kojima će se surađivati kroz natjecanje dobit će bolju sliku potencijalne mlade radne snage u turizmu, a možda i budućih zaposlenika te također dobru promociju kroz projekt.

Svrha projekta je rad na boljoj suradnji između studenata, učenika i poduzeća u turizmu te poticanje mladih na proaktivnost već od srednje škole, ali i daljnje potencijalno usmjeravanje u području turizma.

Prijavi se