tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
KAKO VOZE AUTONOMNA VOZILA? - PREDAVANJE
news Novost

KAKO VOZE AUTONOMNA VOZILA? - PREDAVANJE

14.05.2019.

U sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, Gordan Galić iz tvrtke Xylon održat će predavanje na temu računalnog vida u autonomnim vozilima 16. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A201 u 16:00 sati .

Na predavanju će svim zainteresiranim pokazati kako napredni automobilski sustavi za pomoć vozaču i automatiziranu vožnju sve više koriste video kamere za prepoznavanje okoline vozila i donošenje odluka u vožnji budući da će autonomni automobili koristiti više od deset kamera visoke rezolucije koje koriste umjetnu inteligenciju za obradu, testiranje i validaciju prikupljenih podataka i rezultata.

Svi zainteresirani će dobiti uvid u trenutne trendove u razvoju naprednih automobilskih sustava, uporabi video kamera u autonomnim vozilima, te se upoznati s automobilskim komunikacijskim standardima za prijenos multimedijskih podataka, a osim toga predstavit će se Xylonova platforma za prikupljanje i reprodukciju testnih podatka, te će saznati kako razvojni i testni timovi diljem svijeta provjeravaju funkcioniranje pametnih automobilskih kamera u različitim prometnim situacijama i vremenskim uvjetima.

Elektroboj je jedinstveno studentsko natjecanje u izradi rješenja u području elektrotehnike, a cilj natjecanja je promoviranje i poticanje studenata da svoje ideje i maštovitost realiziraju na pravom projektu.