tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
KOMPLETIRAN LINEUP ŽEDNO UHO FESTIVALA
news Novost

KOMPLETIRAN LINEUP ŽEDNO UHO FESTIVALA

26.10.2017.

Osamnaesto izdanje festivala Žedno uho održat će se u zagrebačkim klubovima Močvara i Tvornica kulture od 3. do 9. studenog ove godine. Uz već najavljene Mark Lanegan Band, Fleet Foxes i Fujiya & Miyagi festivalu se pridružuju sjajni predstavnici čikaške jazz scene Rob Mazurek i Jeff Parker.

Nekada u vrijeme postojanja NO Jazz Festivala Rob Mazurek bio je učestali gost zagrebačkih pozornica, gdje je sa svojim Chicago Underground projektima u pravilu rasprodavao najprije KSET, a potom i Teatar &td. Nakon desetljeća pauze ovaj se vanserijski trubač i nadahnuti glazbeni istraživač vraća u grad koji je nekad posjećivao barem jednom godišnje.

Na nastupu će im se pridružiti i domaći BFK Trio kojeg čini trojka iskusnih zagrebačkih glazbenika znana između ostalog i kao polovica izvrsnih Franz Kafka Ensemble, trojka u sastavu Bruno Vidović za bubnjevima, Franjo Glušac na gitari i Damir Prica Kafka na saksofonu i klaviru.

Ulaznice za već najavljeni koncert britanskih Fujiya & Miyagi koji u istom klubu sviraju dan prije postaju dvodnevne te će vrijediti i za nastup Mazureka i Parkera. Cijena im je 65 kuna, a mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku, te na njihovim web stranicama. Na ulazu će koštati 80 kuna.

Žedno uho