tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
MAKERphone – JOŠ JEDAN HIT ALBERTA GAJŠAKA
news Novost

MAKERphone – JOŠ JEDAN HIT ALBERTA GAJŠAKA

11.10.2018.

Svega nekoliko dan trebalo je našem mladom poduzetniku Albertu Gajšaku da sa svojim novim projektom, MAKERphone, prijeđe cilj od 15.000 $ u Kickstarter kampanji. Točnije, za vrijeme pisanja ovog teksta je na 39.811 $ što znači dok ti ovo čitaš da je već preko 40.000 $.

Kao i prehodni projekt, MAKERbuino, MAKERphone je edukacijski elektronski uređaj kojeg slažeš po principu „uradi sam“. Prvi projekt bio je mobilna igrica, a ovaj je mobilni telefon kojem je cilj približiti elektroniku i programiranje mladima na zabavan i interesantan način.

MAKERphone je u potpunosti funkcionalan mobitel kojeg možeš jednostavno složiti s osnovnim setom alata i po želji programirati putem programskog jezika Python. Za slaganje ćeš potrošiti oko 7 sati vremena, a preporuča se za uzrast 11+ godina.

Sve detalje potraži na stranici Kickstarter kampanje, koja još traje tako da možeš dograbiti svoj MAKERphone po povoljnijoj cijeni.

Kickstarter kampanja