tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NATJEČAJ ZA NAJBOLJE UMJETNIČKE WEB STRANICE I BLOGOVE
news Novost

NATJEČAJ ZA NAJBOLJE UMJETNIČKE WEB STRANICE I BLOGOVE

14.01.2019.

U želji poticanjem razvoja digitalne pismenosti hrvatskih likovnih umjetnika, kao i inovativnih načina prezentiranja likovne umjetnosti na internetu, HDLU Zagreb odlučio je pokrenuti Natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove likovnih umjetnika iz Hrvatske, no dobro došli su i umjetnici izvan Hrvatske, koji su svoje web stranice izradili služeći se hrvatskim ili srodnim jezicima.

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2019. godine i namijenjen je likovnim umjetnicima svih generacija, koji na internetu imaju postavljene svoje web stranice ili blogove koje su sami izradili, te na njima predstavili svoja likovna djela. U obzir dolaze slikari, kipari, slikari-grafičari, ilustratori, kao i strip-crtači, s napomenom da će prednost na natječaju imati profesionalni likovni umjetnici, kojima je njihova umjetnička aktivnost glavno zanimanje.

Umjetnici trebaju na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com poslati link na svoju aktivnu web stranicu ili blog, uz profesionalnu biografiju i opis svog dosadašnjeg umjetničkog djelovanja. Na natječaju će se posebno vrednovati dizajn web stranice, preglednost i urednost postavljenih sadržaja, jasnoću navigacije po stranici za posjetioce, kao i kvaliteta prezentiranih likovnih radova. Zanimljivi su i umjetnici koji se bave likovnom teorijom, te na svojoj web stranici ili blogu pišu o svom radu, o svojoj profesiji, kao i o radu svojih kolega, a također će se vrednovati i kvaliteta virtualnih galerija, postavljenih na web stranicama.

Po završetku natječaja, odabrani umjetnici i njihove web stranice bit će predstavljeni na portalu Zagrebački likovni umjetnici, uz kratku recenziju uredništva portala o svakoj web stranici ili umjetničkom blogu.