tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
„NISAM OD JUČER“ – RADIONICA
news Novost

„NISAM OD JUČER“ – RADIONICA

29.05.2018.

Radionica će poticati samostalan stvaralački i autorski rad kao refleksiju i hommage odabranim eksperimentalnim filmovima iz arhiva bogate klupske tradicije.

Radionica započinje projekcijom filmova iz arhive KKZ-a, 1. lipnja u 20h u projekcijskoj dvorani KKZ-a na koju su pozvani svi zainteresirani gledatelji i potencijalni polaznici. Filmove će predstaviti Petra Belc. Radionica „Nisam od jučer“ je besplatna i polaznik se postaje ispunjavanjem prijave. Prijave započinju 1. lipnja i traju do daljnjeg.

Prva faza radionice ponudit će pregled kultnih filmova naših autora kao što su Pansini, Petek, Grlić, Gotovac, Ivančić, Knežević i drugi, te medija u kojima su stvarali i tema koje su istraživali u razdoblju od 1950-ih do kraja 1980-ih godina. Predavači na radionici bit će filmski teoretičari Mirna Belina i Nikica Gilić te filmski autori Ana Hušman i Vladislav Knežević. Predavanja će se održavati od 21 do 22:30 sati i otvorena su za sve zainteresirane. Raspored je sljedeći:

  • utorak 12. lipnja - Nikica Gilić
  • utorak 19. lipnja - Ana Hušman
  • utorak 26. lipnja - Mirna Belina
  • petak 29. lipnja - Vladislav Knežević

Druga faza radionice planirana je u rujnu 2018. gdje će polaznici imati prilike predstavljati svoj rad jedni drugima i međusobno se stvaralački nadopunjavati uz moderatoricu Daliju Dozet. Izbor medija za svoje filmove prepušta se polazniku, u skladu s njegovim znanjima i mogućnostima, dok se u suradnji s Klubvizijom SC potiče rad na filmskoj vrpci.

Više informacija i prijavnicu potraži niže na linku.

Prijavi se